יום שישי, 23 בדצמבר 2011

סוף שבוע חגיגי




מחר בערב יחגגו ברחבי העולם את חג המולד, וכיאה לחג הזה, העולם מתכונן אליו כבר כמה שבועות...

גאלרי לאפייט, פאריס


 באלי, אינדונזיה


באת', אנגליה


מחסני אמאזון, אנגליה


פרנקפורט, קנטאקי, ארה"ב


רח' אוקספורד, לונדון, בריטניה


מרכז רוקפלר, ניו-יורק, ארה"ב


מדריד, ספרד


בלפאסט, אירלנד


פראג, צ'כיה


ואצלינו חנוכה, אני שיכולה רק לפנטז על סופגניות משתדלת לשמור על קור רוח ואלגנטיות, הנה מתכון של "ביסים" הנהדרת.



סופגניות מהירות    -בערך 20 קטנות
וכמובן שאפשר גם בלי התבלינים, סתם כך עם ריבת תות!
1/2 1 כוסות קמח תופח (או רגיל +כפית וחצי של אבקת אפיה)
1/4 כוס סוכר
1 ביצה
1 גביע שמנת חמוצה (250 מל')
 קורט מלח
מערבבים ביצה, סוכר ושמנת חמוצה. מנפים לתוך את הקמח והמלח. מערבבים. העיסה אמורה להיות בצק דביק מאד. אם ממש חסרים נוזלים, אפשר להוסיף מעט חלב.
בסיר בינוני ובשמן עמוק וחם מטגנים סופגניות קטנות. השיטה היעילה לכך היא לקחת בכל פעם כף לא גדושה של בלילה ובעזרת האצבע להגליש אותה לשמן. באופן די מפתיע, הסופגניות יוצאות כמעט עגולות לגמרי!  להוציא לנייר סופג ומיד לגלגל בסוכר מעורב עם מעט '5 התבלינים' הסיני. לפי הטעם. לאכול טרי.



וככה זה נראה בספרד, שם קוראים להן צ'ורוס, מגישים אותן לצד שוקולטה סמיכה והן נפלאות.



והנה מתכון למי שמתחשק להכין לבד


(10-12 יחידות)
1 כוס קמח תופח
1/4 כוס סוכר
1 כוס מים
120 גרם חמאה
3 ביצים
מעט מלח
שמן לטיגון עמוק


הכנת הבצק היא פשוטה ומהירה יחסית, לכן כבר אחרי שארגנתם את כל החומרים ולפני שהרכבתם אותם יחד, מלאו כ-3/4 סיר עמוק ורחב בשמן והביאו אותו לרתיחה.
הכנת הבצק:
1. מחממים את המים, החמאה והמלח בסיר גדול, עד רתיחה קלה. מערבבים עד שהחמאה נמסה.
2. מוסיפים את הקמח, מנמיכים את האש ומערבבים היטב עד שנוצר כדור בצק עגול ויפה. זה לא אמור לקחת יותר מדקה או שתיים.
3. מסירים את הסיר מן האש, טורפים את הביצים, מוסיפים לתערובת ומערבבים היטב.

הטיגון:
1. מכינים מבעוד מועד צלחת אחת עם נייר סופג וצלחת אחת עם הסוכר. הצ'ורוס יעברו מן השמן אל הנייר הסופג כדי להיפטר מעודפי השומן, ומשם, בעודם חמים, אל צלחת הסוכר.
2. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם ראש מפוספס, ולוחצים בעדינות – ישר לתוך הסיר עם השמן – לקבלת פסי הצ'ורוס. אורך הצ'ורוס אמור להיות 5-6 ס"מ. מטגנים כמות קטנה בכל פעם, במשך 3 או 4 דקות, עד שפסי הבצק משתזפים היטב ומקבלים מרקם פריך.
3. מוציאים את הצ'ורוס השזופים מהשמן באמצעות מלקחיים או כף מחוררת, ומעבירים לנייר סופג. מייבשים היטב ומעבירים לצלחת הסוכר. מגלגלים את הצ'ורוס בסוכר, כך שייתפס היטב מכל הכיוונים, ומגישים מיד עם קערת רוטב שוקולד חם.


רוטב השוקולד
120 גרם שוקולד מריר
3 כוסות חלב
כפית קורנפלור

1. ממיסים את השוקולד עם חצי מכמות החלב בסיר על להבה נמוכה. למחצית השנייה של החלב מוסיפים את הקורנפלור, ומערבבים היטב.
2. מוסיפים לשוקולד המומס את תערובת החלב והקורנפלור ומערבבים היטב על אש נמוכה, עד שהשוקולד מסמיך והרוטב נעשה אחיד.





וככה זה נראה בSaturday Night Live
http://www.myspace.com/video/271233202/christmas-for-the-jews-song/21064620


חג שמח!

אין תגובות: