יום שישי, 10 באוגוסט 2012

ירוק ומרענן




נתקלתי בסלט המהמם של פיליס וכל מה שיש לי בראש כרגע זה הסלט הזה. נתקע ולא יוצא לי מהראש. יש רק בעיה אחת. אין לי חסה, אבוקדו, נענע ושום חומרים לרוטב.....
ובכל זאת אני אחלוק אותו איתכם, אולי לכם יש את החומרים בבית ויתחשק לכם להכין במהלך סופה"ש, כי נראה לי שיותר מרענן וירוק מהסלט הזה אין.


המתכון לסלט האבוקדו של פיליס;

חסה פריכה, אבוקדו מוצק אבל נימוח, עלי נענע (או סלרי, או פטרוזיליה, או ירוקים אחרים שעולים על דעתכם)....
המלך של הסלט הזה הוא כנראה הרוטב ופיליס מפצירה בנו לשחק איתו, ולשנות ולאלתר אבל בגדול צריך
לרוטב שאלוט קצוצים, פילה של אנשובי, שן שום קלופה ולמעוך יחד (עדיף במכתש ועלי) להוסיף גם כמה כפיות חרדל דיז'ון לכל התערובת הזו (זה אמור לגמרי לעשות את ההבדל), להוסיף 4 כפיות חומץ (אבל לא חומץ תפוחים, או בלסמי או חומץ אורז כי הם משתלטים). לתת לתערובת לנוח עשר דקות ואז לטרוף לתוכה 8 כפיות של שמן זית משובח, אמורה להיווצר איזו אמולסיה נעימה. וכשמטפטפים את הרוטב על הסלט לערבב פנימה גם קצת מלח גס (לא להוסיף אותו לרוטב).
עם לחם פריך שעושה מלא פירורים מסביב נראית לי ארוחה קלילה ומהממת שאני בוודאות הולכת לנסות בקרוב.


( via Express-O)



2 תגובות:

מיה אמר/ה...

טוב...הצבת בפני אתגר לארוחת ערב קלילה של יום שישי..:)איפה לעזאזל קונים פילה של אנשובי, אני כבר הרבה זמן מתחבטת בסוגיה הזו...

גליה אמר/ה...

בכל סופר או מעדניה, החל מהפשוטים בקופסת שימורים ועד המעודנים יותר בצנצנות שקופות.