יום שבת, 14 במאי 2011

ביסים

אני רוצה, לא רוצה, ממש חייבת, להמליץ על בלוג שאני קוראת באדיקות כבר די הרבה זמן.
ביסים של הילה קריב, שכותבת ומצלמת נפלא. גם אם לא תכינו את המתכונים, שוה להציץ בו רק בשביל הצילומים ולא פחות מכך עבור דרך הכתיבה הנעימה שלה.
בשבוע שעבר הכנתי את המתכון של עוגת התפוחים המופלאה שלה ובדיוק כמו שהיא הבטיחה, הבית התמלא בריחות מנחמים של תפוחים, חמאה וקינמון. סוכני נדל"ן יגידו לכם שאלה בדיוק הריחות שיוצרים עסקת נדל"ן מנצחת.



עוגת התפוחים של נטע
כמעט ואין עוגה בעוגת הזו- כולה תפוחים ורק מעט  אוחז בהם.  אם אתם מאלו שאוהבים מתוק - הייתי מוסיפה עוד 1/4 כוס סוכר, כי היא בהחלט לא מאד מתוקה.
הכי כיף להשתמש בכמה סוגי תפוחים- גראני סמית' כמובן ועוד שניים- שלושה, תלוי במה שיש בבית. כל סוג מביא משהו אחר לעוגה- מתיקות, נימוחות, יציבות או חמצמצות. הכי טעימה היא בעודה חמימה לאחר האפיה- לכן, אם אין אורחים באופק, רצוי וכדאי לאפות מחצית מהכמות בתבנית מאורכת.
6 תפוחים די גדולים/ בערך 800 גר' לאחר קילוף ופריסה (2-3 גראני סמית' והשאר לבחירה)
3/4 כוס חלב
2 ביצים
1 כפית תמצית  וניל
1/4 כוס שמן-זית/ שמן אחר
1 כוס קמח
1/2  1 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית קינמון
1/2 כוס דחוסה סוכר חום
* 1 כף חמאה – ללמעלה של העוגה
לתערובת הציפוי:  1 כף חמאה, 2  כפות דחוסות סוכר חום,  2 כפות קמח,  1/2 כפית קינמון
מחממים תנור ל- 180 מעלות צלסיוס/ 350 פרנהייט. משמנים תבנית עגולה 24  ס"מ.
קולפים את התפוחים, חותכים לרבעים, מנקים ליבה ופורסים דק.
מערבבים את כל החומרים הנוזליים יחד. מוסיפים את היבשים ומערבבים לבלילה אחידה. מוסיפים את התפוחים, מערבבים ומעבירים לתבנית. בעזרת היד לוחצים את התפוחים למטה, ככל שניתן- בלגן מאורגן.
פורסים את כף החמאה דק דק ומנקדים חתיכות קטנות פה ושם על התפוחים.
מערבבים בעזרת האצבעות את כל חומרי הציפוי, עד לקבלת פירורים לא אחידים ומפזרים מעל.
אופים כשעה ועשרים דקות, עד שהעוגה שחומה וקראמלית וכל הבית מלא בריחות מדהימים…



אין תגובות: